Nye Volvo V60 oser luksus-folkhem

Publisert
22. februar 2018

Volvos nye V60 får klare trekk av den vellykkede designen i V90. Vi tror mange vil snu seg etter nykommeren, av flere grunner.

Volvo ja. Traust. Eller kanskje ikke? Faktum er at de siste årene har selskapet tatt noen reale grep og løftet formfaktoren til store høyder. Samtidig virker også bilene mer snobbete enn noensinne. Men forankringen til «folkhemmet» må være der likevel, når Volvo velger å presentere den nye stasjonsvognen V60 før en S60 sedan.

Det blir en stor endring med nye V60 fra dagens modell. Det er lett å se på de bakerste vinduet i sideprofil som vokser betraktelig. V60 har felles plattform med V90 og vil dermed vokse såpass at den kan fylle tomrommet etter V70 for de fleste. Det er heller ikke vanskelig å se forskjell på dagens V60 og den som er lansert, i og med at nykommeren har så mange trekk fra V90 at de er til en forveksling like.

Som vanlig satser Volvo knallhardt på sikkerhet med sin nullvisjon innen 2020. Derfor vil V60 være fullastet med funksjoner som ivaretar føreren og passasjerene. Volvo har også fått opp dampen med å levere hybridmodeller, T6 AWD bensinhybrid på 340 HK og T8 AWD med hele 390 HK er underveis. Men de er ikke å vente før mot slutten av året. I første omgang dukker bensinmodellene T5 og T6  opp, samt dieselene D2, D3 og D4. Det er ikke sagt noe om prisene ennå.