Asker Oppmåling AS virker innenfor en radius på cirka 10 mil fra Asker med nyttebilflåten, såfremt de da heller flyr sør eller nordover med sitt kostbare måleutstyr. Driften representerer totalt 20 ansatte hvor 13-14 av disse stort sett er på farten hele tiden. I tillegg til ulike metoder for forskjellige oppdrag innen et stort spenn av landmåling for private og offentlige – som de er ledende på i Norge, blir det stadig flere oppdrag som også gjøres med drone fra luften. Ekstrem nøyaktighet er blitt en realitet med avansert laserutstyr, og det gjenspeiles i mentaliteten for stabil og forutsigbar drift av det familieeide selskapet.

KOMFORT OG SPESIELLE KRAV

– Det kom til et punkt hvor firmabilene skulle byttes, og det var naturlig å se på alternativene i markedet. Med ansatte som bruker mye tid i bilene var det ulike krav som ble satt og skulle fylles. Et av disse var komfort, og det ble grundig testet av de som skulle bruke bilene. Videre var konkurransedyktige priser viktig. Dessuten har noe av utstyret vårt ukurante mål, og det måtte få plass. Det er løst ved at varerommet er blitt skreddersydd for vårt formål, forteller Magnus Myhre som er daglig leder i Asker Oppmåling AS.

ford2

Det er ingen hemmelighet at dagens nyttekjøretøy, inkludert varebiler, har vært gjenstand for mye større fokus på utstyr, komfort og kvalitet enn tidligere. I så måte er nye Ford Transit Connect et glimrende eksempel. Den ble valgt til International Van of the Year 2014, og det forplikter.

TIDSRIKTIGE VAREBILER

– Automatgir ble stilt som et krav, med en kjørelengde på mellom 40-90.000 kilometer i året var det ingen tvil om den saken lenger. Legg til at Ford har sterke og kvikke motorer som er svært nøysomme på forbruket, begynte vi å se at Transiten kunne passe for fremtiden. Videre ser den bra ut, selskapets soliditet og uttrykk kommer også gjennom hvordan vi oppfattes utad, bilflåten er selvsagt en del av denne profileringen, sier Myhre.

Ford har designet sine nyttekjøretøy med tanke på holde driftskostnadene nede. Det er blant annet gjort ved at vedlikeholdet skal være enkelt og at deler er enkle å bytte ut. Asker Oppmåling AS har en avtale hvor de får lånebil av Ford umiddelbart om det blir behov.

TANKELESNING OG FLEKSIBLE AVTALER

– Vi fant raskt tonen med RøhneSelmer når vi forstod at de ”leste” våre tanker og krav og kom med svarene vi hadde savnet før. Tanken på å være lokale kunder som handler lokalt føltes riktig for begge parter. Slik ble det til at vi forhandlet frem en løsning hvor vi praktisk talt kan hente nøklene til bilene og dra rett på oppdrag. I den pakken sørger de for å få i orden avtaler med leasing, få på plass det nødvendige for elektronisk kjørebok med mer og foliering av dekor og profilering. I avtalen har vi også mulighet for å justere på ulike parametere som leasingperiodens lengde og ikke minst kjørelengde på hver bil. Det er bare å løfte telefonen og fortelle om endringene, så er det på plass. Det passer godt når oppdragsmengden svinger i takt med hvor de skal utføres, slår Myhre fast før han og to ansatte kjører videre med to nye Transit Connect.