Snadder for kjennere

Publisert
21. april 2019

Aston Martin lanserer en besnærende racinghyllest med DBS 59.

Astons spesialdvisjon for skreddersøm går under navnet «Q by Aston». Her er det meste mulig, innenfor god smak og fornuft. Denne gangen har de lansert et prosjekt som er basert på Le Mans-seieren og andreplassen i 1959. Det var Caroll Shelby og Roy Salvadori som stod for seieren, mens Paul Frére og Maurice Trintignant stod for andreplassen. De 24 bilene som skal bygges nå er basert på den nye kanonen DBS Superleggera og stilen vitner om en autentisk racinginspirasjon.

Aston Martin Racing Green er valgt som farge, den står lekkert mot sorte karosserideler,  karbondetaljer og taket i karbon. Gullfarge er brukt på andre detaljer, bremsekalipperne og Superleggera-modellskriften. De smidde felgene på 21 tommer er diskret kontrastlakkert i fargetemaer fra interiøret i Le Mans-vinnerbilene.

Interiøret vitner enda sterkere om påvirkning fra 1959. Setene i originalbilene ble analysert og stoffet er gjenskapt. Det er trukket på baksiden av setene og innsiden av dørene. Bronsetemaet fra løpsbilens knapper og brytere er hentet opp i girhendlene på rattet og broderi på setene. Resten av interiøret er trukket i Obsidian Black og Chestnut Tan skinn. Prikken over i-en er en replikahjelm fra 1959 med tidsriktige blå kjøredresser og kopier av Caroll Shelbys kjørehansker.

Det står ikke på ytelsene heller. Superleggera er utstyrt med en V12-turbomotor på 5,2 liter som yter 720 HK og 900 Nm. Det gjør den til selskapets sterkeste, serieproduserte bil.