Savnet i 63 år, dukket opp i en hage

Publisert
10. januar 2018

Denne gangen var det Land Rover´s tur til å få svar på et mysterium. Det skjedde av alle steder i en hage, ikke langt fra fabrikken som feirer 70 år i 2018.

Man leser stadig vekk om unike «barnfinds», altså klassiske biler som dukker uventet opp i garasjer og låver. Biler som har stått stille i evigheter, glemt for omverdenen. Enkelte av disse samleobjektene dukker opp på auksjon og går til skyhøye priser, andre blir restaurert. I Land Rover´s tilfelle er det snakk om sistnenvte, etter at en viktig bil i historien dukket mirakuløst opp i en hage, få kilometer fra fabrikken i Solihull.

Det er snakk om Land Rover LO7 som ble bygget i 1948 som en av de aller første prototypene, og etter endt testing fikk den jobben som trekkplaster under bilmessen i Amsterdam. Så forsvant den gradvis av radaren, og ble borte. Dokumentene på den gjorde det ikke, og da Land Rover ble varslet om en slik bil i en hage nær fabrikken, kunne man nøysommelig sette sammen en historie på skjebnen dens.

I 1955 blir den registrert på skiltene SNX 910 og det er starten på mysteriet som løses 63 år senere. I 1988 forsvinner bilen for godt, i forbindelse med at den originale motoren blir fjernet. Spol frem til i høst, og den blir funnet i en hage. Det er nå bestemt at LO7 skal gjennomgå full restaurering hos JLR Classic Works til autentisk tilstand som var unik for hver enkelt av prototypene. Fargen blir også som før, i Light Green.

Dermed kan selskapet legge til et kjærkomment objekt til 70-årsfeiringen i år: Blant Land Rover´s egne fagfolk blir funnet regnet som såpass verdifullt, at bilen rangeres på lik linje med «HUEY» som er den aller første prototypen.