Annonsørinnhold

Rimelig firehjulstrekker med kul design

Publisert
13. juni 2017

Mens det herjer et ekstremt fokus på elbiler og hybrid, har Suzuki skapt en firehjulsdreven modell som byr på et raust utstyrsnivå og mild hybridløsning med en appellerende prislapp.

Det er slett ikke alle som vil bruke mye penger på ny bil i disse dager, spesielt med tanke på all usikkerheten om hva som egentlig blir vinneren i et lengre perspektiv. Samtidig har man visse behov og tanker om hva en moderne bil bør ha, og her syns vi at Suzuki Swift 4×4 Hybrid gjør en usedvanlig hederlig jobb, spesielt når man tar prisen i betraktning.

Suzuki Swift Hybrid 4x4, Berg Auto

SNERTEN 4-HJULSTREKKER: Bilen ser kanskje kompakt og litt høy ut, men kjører forbløffende lekent.

Det er ingen kanonkule, motoriseringen på 90 hestekrefter gir en akselerasjon til 100 km/t på 12,6 sekunder. Det er likevel nok, hybridløsningen (SHVS – Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) består i en elektrisk hjelpemotor som sitter sammen med bensinmotoren, og hvis det er strøm på batteriet sørger den for ekstra krefter som ved akselerasjon og forbikjøringer. Det er ikke en plugg-inn-hybrid, derfor lades batteriet ved bremsing og reduksjon av farten. Det er heller ikke en komplisert løsning, det er grunn til å tro at den vil utgjøre minimal risiko for vedlikehold og kostnader.

Men det er det overraskende utstyrsnivået i testbilen som imponerer mest.

Firehjulstrekket er en praktisk og tradisjonell løsning som passer manges behov som hånd i hanske. Med en prislapp på 267.000 kroner er utstyr som adaptiv fartskontroll, bremseassistent, filvarsling, nøkkelfri betjening, DAB+, ryggekamera, LED-lys, bakkestartassistent, vinterhjul og metallic lakk – for å nevne noe.

Som videoen viser er det en lettkjørt og artig bil med gode manerer. Siden det er en kompaktbil reflekteres det på størrelsen av bagasjerommet, med baksetet på plass er det rom til 265 liter, med det nedslått går 579 liter inn.

Hvis vi savner noe er det automatgir, men den manuelle girkassen arbeider lett med godt avstemte utvekslinger. Med bakkestartassistenten blir den ytterligere lettkjørt.

Berg Auto på Rud og salgsjef Paal Zachariassen har demobil som er klar for å vise riktigheten i vår erfaring, og han understreker hva kundene har i vente:  «- Swift har vært en bestselger for Suzuki helt siden lanseringen av første utgave. Denne nye, med 4-hjulstrekk og et høyt utstyrsnivå samt en pris som er meget hyggelig, vil bidra til å opprettholde dette».

Opps, fant ikke skjemaet.

Berg Auto, Olav Ingstads vei 3, 1351 Rud, Tlf.: 67 13 07 27