– Det ble en artig utfordring siden kona og jeg er økonomer begge to, og tok oss god tid til å gå grundig til verks i bilbyttet. Vi hadde en rekke krav til hva vi ville ha. Den skulle ha firehjulstrekk og automatgir, og ikke minst god plass til hele familien siden vi skulle videre fra en romslig Ford Mondeo. Og ja, den nye bilen skulle ha et tiltalende ytre, forteller Christian Kamhaug.

Familien valgte med andre ord å gå høyt ut med mange alternativer for å finne den best egnede bilen til sitt behov.

OMFATTENDE UTTESTING

– Med listen gikk vi løs på de ulike alternativene og testet etter beste evne, og de forsvant ut én etter én av ulike grunner, men overveiende på grunn av plassmangel. Det er fair å si at det finnes mange bra biler det ute, men at rammen vi hadde definert var overraskende kompromissløs i praksis. Det betyr at der en kandidat kunne levere på så å si alle punkter, feilet den kanskje på design. I neste tilfelle kunne det være at motoren var for svak eller at plassen ikke var god nok. Det ga oss etter hvert få kandidater, sier Kamhaug videre.

VALGTE VEKK ALLEMANNSALTERNATIVET

Ford Edge stod på listen. Men prisen var i utgangspunktet noe over grensen som var satt. Det skulle vise seg listens ”black horse” hadde mer potensial i innspurten, etter hvert ble den stadig mer begjærlig med egenskapene som passet familien som hånd i hanske.

– Det kulminerte når vi var på langtur en helg, og telte 33 stykk av det ene mulige alternativet.  Det var med på å vippe kona og meg over på at nye og spennende Edge var det riktige valget for oss, og det ble handel hos Ford RøhneSelmer på Billingstad. De har gjort en utmerket innsats med å hjelpe oss med de riktige valgene for en ”skreddersydd bil” til oss, fortsetter Kamhaug.

Kamhaug er imponert over teknologien i Edge. De har hatt den i drøyt to måneder og blir daglig overrasket.

– Når man kommer fra en bil med noen år på baken, og så slår vinduspusserne seg på automatisk når det begynner å regne i den nye, da blir i hvert fall jeg litt himmelfallen. Og tilsynelatende smådetaljer som varme i rattet blir plutselig større enn stort, når kulda kommer snikende, gliser Kamhaug.

Om det er noe de ennå ikke har fått kjent på i sin Edge? Svaret kommer med noe nøling først:

– Jaaa, Edge skal kunne parkere seg selv. Jeg må innrømme at det fortsatt er uprøvd fordi vi har lyst til å prøve denne magien i kontrollerte former. Også er det store spørsmålet om det nye familiemedlemmet kommer seg opp til hytta på vinterføret. Men jeg er rimelig sikker på det svaret, avslutter Kamhaug med et smil.