Rimelig Leaf rundt hjørnet. Nismo-versjon?

Publisert
7. desember 2017

Mye ligger til rette for at nye Nissan Leaf forblir en suksess. Og mye tyder på en versjon som blir familiens sorte får.

Det virker som Nissan har en joker på vei inn i kampen om elbilkundene. Skal man tro Nissans norske importør vil nye Leaf være leveringsklar fra februar her i Norge. Hvis det stemmer vil kunder som har bestilt bilen få bilene fortløpende rundt vinterferien. Bestiller man bil idag, blir det sagt at forventet levering er mai, senest juni. Dette må kunne sies å være ekspresslevering, målt mot flere konkurrenter som sliter (tungt) med å levere biler. Nissan har allerede 34.000 Leaf på samvittigheten i Norge, det er lett å forstå hvor viktig nykommeren er for å holde trykket oppe.

Sjef: Den vesentlig tøffere Nismo-versjonen blir fortsatt kalt et konsept. Men klarer de å droppe den etter all oppmerksomheten…?

Prisen blir den andre jokeren. Basisversjonen vil ligge på 236.000 kroner, noe som er langt under storselgeren Golf. Ikke nok med det, Leaf vil også har lengre rekkevidde på 378 kilometer. Utstyrsnivået og ekstrautstyr blir attraktivt, men da blir det kanskje like enkelt å velge Tekna-versjonen som er rimelig fullspekket til 284.000 kroner. Utstyr som ProPILOT – Nissans avanserte førerassistanse-system, Intelligent aktiv filholder og selvparkerings-systemet ProPILOT Park  vil være på plass.

Hvis elbilkundene ønsker en tøffere variant, er det mulighet for at Nismo-versjonen dukke opp etter hvert. Her byr Nissan Motorsport (Nismo) på endret aerodynamikk, sportsunderstell og mer sporty hjul. Blant annet.

Det er så vi nesten holder pusten i spenning.