Ny Ford Kuga med plugg-inn

Publisert
3. april 2019

Populære Kuga er klar i helt ny drakt, og får samtidig hybridteknologi med ulike plugg-inn og hybridløsninger.

Ford sier at nye Kuga er «all-new» og da velger vi å forholde oss til det, og at det ikke er et større ansiktsløft.

Kuga vokser med 44 millimeter i bredden og 89 millimeter i lengden. Akselavstanden har økt med 20 millimeter, og det sørger for mer romslighet i baksetet. Forøvrig har designerne sørget for maksimal utnyttelse av millimeterne som kommer til uttrykk alle veier på innsiden. Med baksetet som kan flyttes for- og bakover sier Ford at nye Kuga får klassens beste benplass bak.

Teknologisk sett kan det tyde på at tesen om en helt ny modell stemmer. Kuga blir «the most electrified Ford ever, and the first to offer mild-, full- and plug-in hybrid powertrains». Leser vi rett er det tenkt slik:

Kuga Plug-In Hybrid: Denne kan plugges i et støpsel for lading, hjemme eller andre steder. Her arbeider en 2,5-liters firesylindret bensinmotor sammen med en elektromotor som samlet gir 225 HK. Den skal kunne kjøres elektrisk rundt 50 kilometer når batteriet er ladet fullt opp. Drivverkspakken skal være så effektiv at gjennomsnittsforbruket kommer ned i 0,12 liter pr mil.

Kuga EcoBlue Hybrid: Denne er utstyrt med en 2-liters EcoBlue dieselmotor som samarbeider med en integrert startmotor/generator som også fungerer som en støttemotor. Dette systemet sørger for å lade opp energi med 48 Volt. Med denne støtten senkes forbruket til opgitte 0,5 liter pr mil.

Kuga Hybrid: Til slutt vil også en ren hybrid uten ekstern lading dukke opp, den vil ha en 2,5-liters bensinmotor også, som samarbeider med en elektromotor for et gjennomsnittsforbruk på 0,56 liter pr mil.

Det vil også dukke opp vanlige motoriseringer med ulik effekt og spesifikasjoner som går på enten diesel eller bensin.

Når det gjelder ulike systemer og hjelpefunksjoner er det ikke spart på bruk av delelageret. Kuga får til og med headup-display som ekstrautstyr – det er raust i denne klassen. Det samme kan sies om et lydanlegg fra Bang & Olufsen. Norsk lanseringsdato er ikke oppgitt.