MINI´s elegante «stealth-mode»

Publisert
11. desember 2017

MINI må være et av merkene med mest sans for detaljer. Det gir blant annet utslag i den smågeniale funksjonen «Save Battery». Forutsatt at du har en Cooper S E Countryman ALL4.

Når Mini valgte å lansere sin første hybridmodell måtte det selvsagt være gjennomtenkt til

minste detalj. Selskapet vinner stadig flere venner på sine linjelekre, praktiske biler med finesser som går utenpå det meste. Hvis du ønsker å bli nabolagets kommandosoldat som lister uhørlig frem, har Cooper S E Countryman ALL4 den lille funksjonen som gjør det mulig.

 

Kjør elektrisk i tettbygde strøk

Hvis du sjekker ulike hybridbiler, vil du oppdage at det er en stor variasjon på hvordan de ulike kjøremodusene kan aktiviseres og fungerer. Ofte er det lagt lite sjel i hvordan det er gjort. Mini tenkte annerledes når Countryman-hybriden ble skapt, selv denne detaljen skulle være intuitiv og lett i bruk.  eDrive-bryteren er svaret med kvaliteter som i et stealth-jagerfly.

Enkelt og bra: Ved å vippe på «eDrive»-bryteren er det såre enkelt å aktivisere de ulike kjøremodusene i hybridsystemet.Tre moduser gjør jobben: Auto eDrive som regulerer forbruket av strøm og bensin automatisk, Max eDrive som gir maksimalt med krefter og til slutt Save Battery. Når du velger denne modusen vil hybridsystemet kun kjøre på bensinmotoren, mens batteriet lades til over 90 prosent. Dermed vil man være sikret uventede overraskelser med et tomt batteri, når uavbrutt elektrisk kraft er ønsket. Det henger sammen med at stadig flere vil kjøre elektrisk i tettbygde strøk, for å bidra til mindre CO2-utslipp.