Mimrer om klassisk storhet

Publisert
29. mars 2019

Bentley har gått litt ut og inn i skyggen av Rolls-Royce opp gjennom tidene, men da de presenterte S2 Continetal Flying Spur for 60 år siden, ble de definitivt sett.

Selv kaller selskapet den røslige luksusbilen et landemerke i sin histtorie. Kanskje det. Det er i hvert fall liten tvil om at den oste av suveren eleganse i 1959.

Men det var bare halvparten av moroa ved lanseringen, fordi den var teknologisk avansert og  fikk oppmerksomhet av den grunnen også. I stedet for en tradisjonell rekkesekser som var svært vanlig på den tiden, ble S2 utstyrt med en helt ny V8 bygget i aluminium på 6,2 liter. Dengang var det nærmest en utopisk utvikling fra rekkesekseren som stammet tilbake til 20-tallet.

Et tydelig vitnesbyrd om hvor langt ingeniørene presset grensene, er det enkle faktum at grunnprinsippene i V8-eren fortsatt er i bruk hos Bentley. Servostyringen og elektriske vinduer var også detaljer som vakte oppsikt. Slik blir det popularitet av, mellom 1959 og 1962 rakk Bentley å bygge hele 1.900 eksemplarer for hånd.

Forøvrig er Bentley en av langtraverne i bilindustrien, selskapet fyller 100 år den 10. juli.