Eksklusiv camping med et stort «men»

Publisert
3. januar 2019

Påfunnet fra tyske Matzker har lite med vanlige campingbiler å gjøre. De henvender seg til et  helt annet publikum, og er spesielt kjent for spesialbygde Land Rover til samme formål. Men når Mercedes presenterte nye X-Klasse som har klare trekk av luksus for bruk i ulendt terreng over seg, kom også ideen til å utvide sortimentet.

Det tyske selskapet arbeider og leverer på bestilling. Campingbilene tilpasses kundens bruksmønster og bygges etter det. Den viste prototypen er utstyrt med et høyere understell som takler røffere terreng. Om det er ønskelig kan de også levere differensialsperrer for økt fremkommelighet.

Konstruksjonen mellom førerhytta og campingavdelingen er åpen, slik at det er enkelt å kommunisere uansett hvor man er i doningen. Taket kan heves i parkert tilstand for å gi bedre plass for overnatting. Kjøkkenet er utstyr med et kjøleskap, to brennere for å lage mat og en oppvaskkum.

Matzker graderer kundenes ødemarkstrang med å kunne levere utstyr for lengre turer, langt utenfor allfarvei. Da kommer løsninger som ekstra reservehjul med holdere, økt tankvolum for mer drivstoff, solarpaneler og varmtvannsanlegg inn i bildet. Det vi derimot ikke skjønner, er det totale fraværet av et toalett. Det er ikke nevnt på noen måte og det ser heller ikke ut til å være plass for det. Derfor lurer vi på følgende: Går virkelig bemidlede ødemarksfantaster ut i skogen med en dorull?