McQueen´s Mustang Bulitt er funnet etter 40 år

Publisert
16. januar 2018

Steve McQueen satte standarden for bilaction på lerretet med Bulitt i 1968, og nå har Mustangen fra filmen dukket opp til stor glede og undring etter 40 år. Det feieres med en kruttsterk spesialmodell.

Selvfølgelig hersker det uenighet om de beste biljaktfilmene opp gjennom tidene, men i sin tid var McQueens ville grisekjøring uslåelig. Kombinsjonen av amerikansk muskelbil på sitt beste i kamp med en tilsvarende Dodge Charger med gale drapsmenn, lange hopp gjennom San Francisco´s gater, blårøyk og vill fart med tidens actionhelt-tøffing som goodguy måtte bli en hit. Men i kulissene ble det altså en historie rundt akkurat den originale bilen. (Saken fortsetter under bildene).

Ford viser i dag frem et dokument som viser at McQueen gjorde et privat fremstøt for å kjøpe tilbake Bulitt og bevare den.

Historien med den originale Bulitt som Steve McQueen rattet selv i filmen er egentlig udramatisk, men den er som vanlig en reise i kjente biler som plutselig blir borte og forblir slik. Ford viser i dag frem et dokument som viser at McQueen gjorde et privat fremstøt for å kjøpe tilbake bilen av de som hadde kjøpt den. Men det førte ikke frem, og deretter gikk den under radaren.

Kan få over 5 millioner dollar

Så ble Ford kontaktet av en Sean Kiernan for et par år siden i forbindelse med 50-årsjubileet for Mustang. Han kunne fortelle at faren hadde kjøpt bilen via en annonse i Road & Track i 1974, for noen skarve tusen dollar. Deretter hadde familien tatt vare på den uten å fikle spesielt med den alle årene de har hatt den. Nå spekuleres det i om bilen vil bli lagt ut for salg, det er spekulert i at den kan oppnå minst 5 millioner dollar, basert på andre biler som er solgt med samme historie. (Saken fortsetter under bildene).

Joda, Ford går god for at Steve McQueen satt med stussen i akkurat dette setet.

Det er antatt at dette er rester etter innfesting av filmutstyr – ikke et veltebur.

Det er ikke sagt noe om motoren som tydelig er noe av det friskere på den patinerte kjendisen.

Lanserer en spesialversjon med Bulitt-tema

I anledning av av at Ford viser frem Bulitt har de også lansert spesialversjonen Mustang Bulitt basert på dagens bil under samme tema. Den får en frisert 5-liters V8 som yter minst 475 HK. En artig detalj er at tredje generasjon av McQueen-familien, barnebarnet Molly er med og promoterer den nye «super-Stangen».

Ny vs filmstjerne: Ford lanserer Mustang Bulitt som blir alt annet enn tam. For en nydelig farge, legger vi ivrig til.