Annonsørinnhold

Mazda minsker utslipp med bensin og diesel

Publisert
1. januar 2016

De siste årene har Mazda gjennomgått en stor utvikling. Det har blant annet resultert i en helt ny teknologi, SkyActiv.

Mens de fleste av konkurrentene fokuserer på elbil og hybrid startet Mazda sin fremtidsrettede miljøsatsing med å optimalisere biler med vanlig forbrenningsmotor. SkyActiv har revolusjonert Mazdas biler. Produsenten har redesignet alle viktige deler av bilen fra girkasse, motor, og understell til karosseri.

 • Økt ytelse
  For motorens del betyr dette blant annet at friksjonen i motoren er redusert, samtidig som den gir betydelig mer dreiemoment ved lavt turtall og vesentlig lavere forbruk på samme tid.
 • Lettere, men mer solid
  Bruk av høyfast stål gir et stivt og lett karosseri. At vekten er lavere sørger for et lavere drivstofforbruk og at utslippene blir redusert.
 • Lavere utslipp og forbruk
  Summen av dette gir biler med kraftigere dreiemoment og lavere drivstofforbruk. På dieselmotoren gir dette også lavere utslipp av nox.
  – Dette resulter igjen i en sprekere motor og mindre avgifter for forbrukerne. En sporty bil, rett og slett, forteller Kjetil Skogheim som er salgssjef ved Østerås Bilsenter.
 • Mot skyene uten hybrid
  Mazda er nok den eneste produsenten som opplever oppgang uten å ha satset på hybrid i det norske markedet. SkyActiv kan nok ta en del av æren for det, og alt i alt får du veldig mye bil for pengene, sier salgssjef Skogheim.
 • 01

24 ÅR MED MAZDA

Østerås Bilsenter på Grini feirer 25 års jubileum til neste år. At de har såpass lang fartstid med Mazda betyr at forhandleren har mye og god kompetanse.

– Vår lange og gode kompetanse med Mazda er noe våre kunder vil dra nytte av og ikke minst den tryggheten erfaringen vår gir. For svært mange handler nemlig bilkjøp om tillit, sier Morten Johnsen, forhandler og daglig leder av Østerås Bilsenter AS.

Når alle Mazdas biler nå leveres med den nye SkyActiv-teknologien åpner det opp for en bredere kundemasse. Både nye og tidligere kunder er interessert i Mazdas nye teknologi. Gutta på Østerås Bilsenter forteller at Mazda sin satsning de senere årene har ført til biler med fremragende kjøreegenskaper og prisbelønnet flott design.

– Du vet ikke hvor god en Mazda er å kjøre før du har prøvd det, sier Morten.

Østerås Bilsenter, Grini Næringspark 1, 1361 Østerås, Tlf.: 67 16 50 00