Besk Lambo fra Novitec – bildefest!

Publisert
17. april 2018

Hvor mye mer olm kan en Lamborghini egentlig bli? Hvis Novitec får viljen sin, er det faktisk en hel del å hente.

Tyske Novitec tuftet sin forretningsmodell på trimming av Ferrari for minst 20 år siden – og holder i høyeste grad koken fortsatt med slikt. Men det stopper ikke der.

Med stadig flere rike mennesker som ønsker særpreg i treansportveien, er det blitt et marked for å utvide, dermed kan Novitec tilby grundig tweaking av Maserati og ikke minst Lamborghini. Råskinnet Aventador S LP740-4 har egentlig alt som skal til for å tilfredstille kravstore kunder, men Novitec syns å vite bedre.

Dermed har de gitt Lambos versting en runde med kreative innfall. Eksosanlegget av lettvektsmaterialet Inconel veier 21 kilo mindre enn standard, og gir en økning i effekten. Dermed byr V12-motoren på 763 HK istedenfor 740 HK, vi vil tro at det er mest merkabart på ekstra aggressiv motorlyd og noe mer snert i turtallsoppbyggingen. 0-100 km/t tar 2,8 sekunder og toppfarten er 350 km/t. For å gi en superbil som kan oppleves stødig på foten i slik fart, har Novitec som vanlig utviklet ekstra aerodynamikk for dette formålet. Fronten har fått ny form som etter eget utsagn øker marktrykk og dermed stabiliteten, samtidig som det gir et mer aggressivt uttrykk. Nye luftinntak ved sidevinduene bak sørger for mer luft til motoren, og bidrar til den dramatiske formfaktoren. Kunden kan velge mellom to ulike versjoner av hekkskjørtet, og alle nevnte komponenter kan leveres i klarlakkert karbon eller lakkes i bilens farge/kontrastfarge.

Felgene er et kapittel i seg selv for totalintrykket. Novitec har tatt tak i den karakteriske formen som Lamborghini har utviklet, og sammen med den amerikanske felgprodusenten Vossen er det blitt utviklet smidde superfelger i dimensjonen 20 tommer foran og 21 bak. Sammen med nye fjærer som senker dunderklumpen 30 millimeter er forvandlingen fra Novitecs hånd umulig å ikke oppdage. Så kommer det uunngåelige spørsmålet: Ville du hatt hjerte til å endre på noe som Lamborghinis designere og ingeniører har brukt år på å perfeksjonere?