Lamborghinis groteske dørhåndtak

Publisert
5. desember 2017

Det har vært enorme forventninger i forbindelse med lanseringen av Lamborghini-SUVen Urus. Vi har blandede følelser nå som den er vist.

Noen vil si vi drar den langt når vi hevder at SUVen har vært et tema i ti år. Men det er ikke langt unna. Samme det, Lamborghini dro teppet av sin andre SUV i historien i går og responsen har vært enorm. Det samme kan man si om antallet synspunkter på hva som er lansert – om man leser kommentarer på sosiale medier osv. Det ranger fra de aller verste gruffordene til lyrisk forherligelse. Vi er egentlig veldig pro Lambo, men denne gangen funderer vi litt.

Lamborghinis høyst spesielle design for superbilene er unik. Designerne klarte å overføre linjene fra Countach til den første SUVen, LM002. Den er et ikon på sitt aller beste i dag. I oppkjøringen før lanseringen av Urus ble det sagt at den ville trekke veksler på både Countach og LM002, men vi syns det er lite synlig i forhold til det vi ser av dagens modeller Huracan og Aventador i Urus. (Saken fortsetter under bildene).

Selvfølgelig blir Urus en suksess på sine kriterier for de bemidlede. 650 HK fra turbo-V8eren på 4 liter slynger den til 100 km/t på 3,6 sekunder og det stopper ikke før 305 km/t. Tamburo-funksjonen gir hele syv kjøremoduser, og med bakhjulsstyring skal Urus kunne by på både ekstrem sportslighet og uventet god fremkommelighet i terreng. Det skal bli spennende å se i praksis om den virkelig har Kinder-egget i seg. (Saken fortsetter under bildene).

Men detaljen vi altså har hengt oss helt opp i etter en liten message-prat med leser og bilhode Andreas H, er dørhåntakets utforming og plassering på bakdørene. Dette hadde aldri sluppet gjennom Alfas designavdeling, eller hos Rolls-Royce med tanke på møkkete hender etter en tur på våre veier. Se bildet under og si gjerne din mening. Eller kall oss besatt av janteloven…