Annonsørinnhold

Testvinneren Kodiaq er sterk som en bjørn

Publisert
1. mars 2019

Skodas SUV har vunnet både priser, tester og hjertene til bileiere. Det er lett å skjønne hvorfor.

– Skoda var jo litt sent ute med SUV, den første ordentlige kom ikke før i 2017. Men da kom de for fullt! Kodiaq har tatt markedet med storm, vunnet flere priser og blitt best i test hos blant annet VG.

Slik oppsummerer salgssjef Espen S. Kristiansen hos Møller Bil Rud reaksjonene på den største SUV-en til Skoda. TV 2s Broom konkluderte med at Skoda har «truffet blink – igjen», og at Kodiaq er en perfekt SUV for det norske markedet.

Espen er slettes ikke overrasket over den strålende mottakelsen denne SUV’en har fått.

Fikk du lyst til å prøvekjøre? Bestill her! 

– Kodiaq har alt man ønsker fra en SUV, og mer til: Høy bakkeklaring, moderne utstyr, massevis av krefter og topp komfort. Selvfølgelig har den også firehjulstrekk som sørger for at du kommer deg trygt frem, pluss at den ser veldig bra ut – uansett hvilken av de mange versjonene du velger. Og ikke minst så viser Kodiaq at det gode, gamle Skoda-uttrykket «Mye bil for pengene» i høyeste grad gjelder fortsatt!

 

Masse plass

Espen forteller at Kodiaq har blitt populær blant et bredt spekter av nordmenn, og spesielt hos unge voksne med barn, og de litt eldre med større barn. En fellesnevner er at de trenger god plass, og det får de til gangs med Kodiaq, som blant annet kan skilte med det største bagasjerommet i klassen, og svært god plass i baksetet. Man kan også få Kodiaq som 7-seter, uten at dette går spesielt mye ut over volumet i bagasjerommet.

Og så har man kreftene – det er ikke uten grunn at bilen er kalt opp etter den største underarten av brunbjørn.

– Kodiaq er rett og slett sterk som en bjørn. Med firehjulstrekk, masse krefter og godt med moment, er den i stand til å trekke henger opp mot 2,5 tonn.

 

Skreddersydd

Kodiaq leveres i en rekke forskjellige utgaver, som Scout, Sportline og RS. I tillegg kan man spesialtilpasse bilen, og få den akkurat slik man vil ha den.

– Vi kan rett og slett skreddersy bilen etter kundens behov og ønsker, og de aller fleste bilene vi selger er tilpasset kundens ønsker. Vi har en egen lagerside på nettsiden, hvor du kan se alle bilene vi har inne til enhver tid. Her finner du bilde av bilen, i riktig fargekombinasjon og med utstyret du vil ha. Dermed kan du få et godt bilde på hva som tilbys, og hva du er ute etter, før du kommer innom og tar en prøvekjøring.

Espen sier Kodiaq er en bil det er fort gjort å bli glad i, og en liten prøvekjøring som regel er alt som skal til. Og de «varme følelsene» for Kodiaq holder seg også etter at kundene har fått med bilen hjem.

 

– Jeg har aldri opplevd en misfornøyd kunde med Kodiaq. De er strålende fornøyde, også etter noen år. Det gjelder for øvrig også «lillebror» Karoq, storselgeren Skoda Octavia og Superb. Alle disse kan for øvrig leveres med firehjulstrekk.

Skoda 4×4

Biler med firehjulstrekk har betydelig bedre veigrep og sikkerhet. Den sentrale komponenten i Skodas 4×4-system er en kompakt og lett elektrohydraulisk flerplateclutch som er plassert foran bakakselen. Dette gir såkalt intelligent firehjulstrekk, som skal være i stand til å tilpasse seg selv små endringer i underlaget i løpet av millisekunder. Hensikten er å optimalisere komfort, sikkerhet og fremkommelighet.

Skoda leverer fire modeller med firehjulstrekk:
Kodiaq: Skodas største SUV, med et bagasjerom med et volum på hele 720 liter/2065 liter når baksetene legges ned. Den kan også leveres med seter for sju passasjerer.

Karoq: «Lillebroren» til Kodiaq er den eneste Skoda-modellen med VarioFlex-systemet i baksetet. Dette betyr at de tre setene kan justeres individuelt eller tas helt ut.

Octavia: Denne allsidige og familievennlige stasjonsvognen er Skodas bestselger, og en av Norges mest populære stasjonsvogner.

Superb: Selve flaggskipet for bilmerket. Passer like godt som både firmabil og familiebil, med sprek og muskuløs utforming.

Lyst til å prøvekjøre en av disse modellene? Bestill prøvekjøring her.