Annonsørinnhold

Kjærligheten til MINI

Publisert
4. september 2017

Christina hadde et lidenskapelig forhold til sin snertne MINI Cooper S, men familielivet krevde en mer praktisk bil. Nye MINI Countryman Hybrid har alt som skal til for å bli familiens neste bil, forteller hun entusiastisk.

– Det passer meg og familien perfekt at MINI har lansert en helt ny generasjon av den største modellen, Countryman. Den er blitt enda større enn forgjengeren, slik får vi plass til alt vi trenger å ha med oss. Til og med en dobbel barnevogn, forteller Christina.

 

MINI gir adrenalin

Lidenskapen for MINI stikker langt tilbake og dypt for hennes del. Etter at racingkarrieren var avsluttet og hun vendte hjem til jobb i Norge etter studier, ble bilbehovet tatt hånd om av en Mini Cooper S.

– Jeg oppdaget umiddelbart at det var vanskelig å komme noe nærmere en gocart til bruk på vei, og det passet meg perfekt. Den lille MINIen ble brukt svært aktivt, også på banekjøring for å få føling med racing og adrenalin. På mange måter var den snertne bilen og jeg ett. Derfor var det en befrielse å oppdage at Mini har klart å videreføre DNA-sporet med den spesielle kjøregleden disse bilene byr på, slår Christina fast.

 

Forbløffende erfaring

Hun forteller at Mini-vibbene dukket opp umiddelbart under prøvekjøringen av nye Cooper S E Countryman ALL4, idet familiens bruksbil står for utbytting.

Mini Coutryman Hybrid - Dronebilde

SPREK OG PRAKTISK: Nye MINI Cooper S E Countryman ALL4 byr på en kraftig hybridpakke, firehjulstrekk, god plass og lekne kjøreegenskaper. Dermed kan den trygt regnes som en glimrende allrounder for en bred gruppe bilentusiaster.

– Designen er akkurat som jeg forventet av Mini. Det er en bil man snur seg tilbake for et siste blikk når man har parkert den, slik entusiaster gjør med biler som trollbinder. Og jeg var veldig spent på om den ville leve opp til forventningene mine ved prøvekjøringen. Skepsisen over en hybrid drivlinje var der, blant annet funderte jeg på om bilen ville oppleves tung å kjøre. I mine ører skal en bil ha morsom motorlyd, og det var et spenningsmoment også. La meg si det slik, den ga en blanding av et undrende ansikt og et stort smil, fordi den byr på så mange fasetter som fryder.

Hybridkreftene overrasker stort, 224 hestekrefter med automatgir gjør den svært kvikk. Elektromotoren sørger for et ekstra kraftig dreiemoment som kommer umiddelbart, det er en fascinerende erfaring.

Hybridteknologien gjør at vi kjører elektrisk til barnehagen og i nærområdet – uten en lyd – og jeg liker det.  Samtidig sier den i fra når jeg ber om alle kreftene samtidig, sier hun med glimt i øyet.

 

Kjører gjerne omveier

Christina syns det er å få i både pose og sekk med en romslig og sprek hydrid.

– Tvillingene begynner å bli store, og dermed frister det med en bil som gir kjøreglede når jeg er alene i bilen og er praktisk når det er påkrevd. MINI er et ypperlig valg hvis man ikke er så opptatt av korteste vei mellom A og B, og heller vil oppsøke morsomme veier. Mannen min har for lengst forstått at han er gift med en bilnerd som trenger en underholdende bil igjen, sier hun.

Christina Doublaug Holm - viser frem kjøredressen

MED NM-GULL PÅ HYLLA: Christina Dobloug-Holm ble norsk mester i Corsa-up da hun var aktiv motorsportutøver. Dermed er hun mer enn kvalifisert til å forstå om en bil gir gode kjøreopplevelser, og Mini er blant hennes favoritter.

 

Drømmer om fremtiden

Det er mulig at familiens bilvalg vil gi større ringvirkninger. Christina har flere tanker om fremtiden, og kjøregleden som er gjenfunnet er en utløsende faktor.

– Jeg har snakket med faren min som fortsatt kjører racing aktivt, om å få bli med neste år og kjøre sammen. Drømmen er at barna skal bli bitt av motorsportbasillen – det ville varmet morfarhjertet stort – og at hele familien kan bli involvert i aktiviteten som en motpol til naturopplevelsene. På sikt har jeg veldig lyst til å få vår egen garasje med tumleplass, et sted vi kan dyrke felles opplevelser, og ikke minst parkere en leken MINI, avslutter Christina.

Opps, fant ikke skjemaet.

 

Bavaria, Vika: Munkedamsveien 20, 0250 Økern: Økernveien 99, 0579, Tlf.: 977 23 444 / 23 37 72 20