Jeep´s frekke påskemoro

Publisert
9. april 2019

Hvert år før påske pleier Jeep å presentere en rekke konsepter som alle er slående. Noen av disse vil aldri se dagens lys, mens andre kan dukke opp senere som produksjonsmodeller.

Det er blitt en tradisjon med Jeep´s påsketeasing. Denne gangen stiller de opp for 53. gang med et nytt knippe konsepter som vekker oppsikt.

Det er på nivå med at det er vanskelig å plukke en favoritt blant nykommerne som har et fellestrekk: Nesten alle har dobbeltkabin og er ganske røslige av størrelse. Vi ser også klare hint av retrodesign, men det trikset har vært brukt i flere år ved Moab Easter Jeep Safari-modellene.

I så måte er det «Jeep Five-Quarter» (bildet over) som leder an. Den er basert på en militær 1968 Jeep M-715 Gladiator som er vesentlig modifisert og modernisert. Understellet har fått en full gjennomgang og er nå basert på moderne komponenter i stedet for gammeldagse bladfjærer og tunge akslinger. I stedet ruller den vesentlig lettere med Dynatrac-akslinger som fores med krefter fra en 6,2-liters «Hellcrate» Hemi-V8 som yter over 700 HK.

De øvrige modellene er Wayout, Flatbill, J6, JT Scrambler og Gladiator Gravity som alle har tilpassede egenskaper og finurligheter.

Jeep Flatbill er tiltenkt livet og lek i ørken med ulike kjøretøy som fraktes på planet. Det er første gang en Gladiator-modell er utstyrt med 40″-hjul. Ekstra lang fjæringsvei sørger for fremkommelighet.

Jeep J6 er en leken blanding av stilen fra 70-tallet med en dash komponenter fra Jeep Performance Parts. Legg merke til raffinerte beadlock-felgex i 17 tommer.

Jeep Gladiator Rubicon er en åpen sak som skal gi maksimal frihetsfølelse og fremkommelighet for eventyrerne. Den er også tiltenkt rollen som fremvisning av deler som er tilgjengelig for kunder.

Med JT Scrambler har Jeep ønsket å gjenskape vibben av 80-tallets CJ8 Scrambler. Den er en allrounder som er utstyrt med sterke LED-lyskastere for å se terrenget og lyse opp planet.

Her er eventyrerens drøm. Jeep Wayout er også basert på Gladiator og dens lasteevne. Her er det tatt i bruk en grønnfarge som kalles Gator Green – den vil bli tilgjengelig for kunder. I kombinasjon med felgenes utforming er det tenkt å gi et nikk til den opprinnelige Willy-jeepen. Teltet rommer to personer, og med lyskastere som dekker 270 grader i arbeidsavstand skal det være mulig å rigge en camp i mørket.