Annonsørinnhold

Idrettsstjernen valgte en løve for transport

Publisert
29. mai 2017

Det er faktisk litt treffende at Asker-jenta og sandvolleyproffen Victoria Faye Kjølberg kjører Peugeot. De er begge på fremmarsj og sikter høyt.

Mens Peugeot vant den gjeve prisen som årets bil med nye 3008 – som for øvrig er den første SUVen som har vunnet denne tittelen i Europa – står Faye Kjølberg foran en utrolig hektisk sesong hvor hun skal befeste posisjonen som Norges beste kvinnelige profesjonelle sandvolleyballspiller.

Det ligger en aldri så liten advarsel i Victorias ankomst med Peugeoten, løven i grillen sender signaler om at her kommer en landslagsspiller. Hun trener fast på Voldsløkka i Oslo, og hennes nærvær på banene gir en sus av det store utlandet når hun er hjemme.

 

TRAVLE DAGER: Victoria Faye Kjølberg (22) fra Asker Skiklubb Volleyball foretrekker Peugeot når hun er hjemme i Asker. FOTO: Petter Sørnes

Aktiv på alle måter

– Det blir opp mot 200 reisedøgn i året på en eller annen måte. Det er klart at det blir mye bilkjøring, og det gjør ingenting. Jeg liker å kjøre bil, og Peugeot har plukket ut biler for meg som har veldig mye utstyr. Det gjør bilkjøring både mer morsomt og mindre utmattende. Det er viktig å stille utvilt når jeg kjører til Stavanger for eksempel. Samtidig liker jeg at en bil kjører godt og gir en opplevelse, det er kanskje en motvekt til lange flyturer som ofte er kjedelige, forteller Faye Kjølberg.

Victoria Faye Kjølberg, Bertel O. Steen, Peugeot

FOTO: Lars K. Aalgaard

Vi forstår henne godt. Jetlaget kan knapt ha sluppet taket etter at hun akkurat har kommet hjem fra Brasil. Etter mellomlandingen i Norge med mye trening skal hun videre til Nordisk mesterskap i Danmark.

 

Tids- og ressurskrevende puslespill

– Det overordnede målet er OL i Tokyo 2020. Veien dit betyr full fokus på trening, reiser og turneringer, samt utdannelse innen PR- og kommunikasjon ved siden av, forteller Victoria som kommer rett fra eksamen. Travle dager med andre ord, og det stopper ikke med det.

Ofte er livet for norske idrettsutøvere et omfattende puslespill for å få alt på plass, så også for det norske sandvolleyballesset. Det innebærer blant annet mye arbeid med å skaffe sponsorer, som blant annet Bertel O. Steen på Rud hvor Faye Kjølberg har fått en svært god relasjon.

Det overordnede målet er OL i Tokyo 2020

– Det var på eget initiativ at jeg tok kontakt med de for å ordne med transport når jeg er hjemme. Det er hyggelig når lokale aktører tar henvendelser så sporty, og Peugeot var raskt på banen ved å vise interesse som samarbeidspartner. Så det var med en viss spenning jeg kikket på de ulike modellene og lurte på hva de ville stille med, men jeg kunne slappe av. Peugeot byr på fine linjer som tiltaler, enten det er 3008 eller 108 som jeg også kjører. Det er forbløffende at en såpass kompakt bil kan være så lettparkert i byen, og samtidig oppleves så voksen på langtur, forteller Victoria som avslører at hun er blitt hektet på soltak. Hun tror det må være fordi sandvolleyballspillere er ekstra glad i lys og sol.

Bertel O. Steen, Løxaveien 5, 1351 Rud, Tlf.: 67 18 25 00