Det er i første rekke den selvkjørende teknologien som gjør kjøring i tett trafikk og kø lettere, et kjøremønster som stadig flere utsettes for med økende køer og trafikk. Ved å lease privatbilen blir det lettere å henge med i tiden.

LEASING ER POPULÆRT

I en tid der bilindustrien endrer seg mer enn noen gang, ønsker stadig flere et oversiktlig og forutsigbart bilhold privat med ny bil, uten å binde seg for lang tid.  Med den nevnte utviklingen er leieperioden på 3 år perfekt i manges øyne, og hittil i år er hver fjerde registrerte nye personbil i Norge en leasingbil. Vi fulgte Nina som ba Sindre hos Ford RøhneSelmer på Billingstad forklare litt nærmere om de ulike sidene ved å lease bil.

MYTENE STEMMER IKKE

– Jeg har eid bil selv i mange år, og føler at jeg står alene med beslutninger om service, vedlikehold og ettersyn. Nå har jeg hørt av venner, faktisk mange venner, som har inngått privatleasingavtale hos dere, at det er en svært gunstig måte å finansiere bilen på, sier Nina.

Sindre nikker bekreftende og forteller at stadig flere velger bort å eie bilen selv, etter at de oppdager at mytene om privatleasing ikke stemmer.

– Hvis jeg for eksempel får parkeringsbulk, hva gjør jeg med det, lurer Nina.

– Da kommer du gjerne innom oss, så får vi sett på det og gitt deg råd om eventuell utbedring. En bulk koster akkurat like mye om du eier bilen selv eller om du har leaset bilen, sier Sindre.

ford9

KAN VÆRE GUNSTIG FOR BOLIGLÅN

– Privatleasing eller privatleie som det også kalles, skal gjøre bilholdet forutsigbart. I det ligger det at vi forventer normal slitasje på bilen, og de fleste rekker ikke å sette store spor på tre år, hvis de behandler bilen som sin egen. På den måten vil de fleste oppleve at de har ny bil stort sett hele tiden, fortsetter Sindre.

Unge i etableringsfasen har en annen stor fordel ved å lease bil privat, og det er at de ikke har et billån tinglyst på seg. Fordelen blir at du ikke binder opp tilgjengelig kapital som mange trenger for å komme inn på boligmarkedet.

MER FORNUFTIG ENN BRUKT BIL

– Hvis jeg vil lease en slik Ford Focus, hva vil det koste, lurer Nina.

– Det er i stor grad kunden som avgjør hvordan leasingen betjenes. Enkelte vil ikke ha kontantinnskudd i det hele tatt, og heller ta det over månedsleien. Men de fleste velger mellom 10-20 prosent av bilens nypris for å få en lavest mulig månedsleie, forklarer Sindre.

Hvis man tar utgangpunkt i nevnte Focus og betaler 39.000 kroner i innskudd, vil leien bli cirka 2.490 kroner i måneden. Uten innskudd går avdraget opp til cirka 3.690 kroner i måneden.

– Dessuten er privatleasing ofte et supert alternativ til å kjøpe en eldre bruktbil. I stedet for å gå i banken og låne penger til en slik, kan man leie en ny, trygg og moderne bil. For mange blir dette også rimeligere enn en eldre bil, der det gjerne kommer noen uforutsette driftskostnader. Attpåtil slipper du å bekymre deg for verdifallet på bilen. Dette er ene og alene forhandlerens ansvar. Mange setter stor pris på det i disse tider der politikerne ikke blir helt enige med seg selv, avslutter Sindre med et smil.