Herlig annerledes snobb

Publisert
23. januar 2019

Slik trenden er i bilmarkedet går det utvilsomt tretten SUVer på dusinet for tiden. Men velger du en Maserati Levante stikker du ut i mengden, og med nye Vulcano Limited Editon blir du regelrett en kuriositet.

Maserati´s Levante er i aller høyeste grad et artig og spennende alternativ til den vanlige rukla av SUVer. Formfaktoren er akkurat så italiensk som forventet, kvaliteten er tuftet på moderne bilproduksjon (takk) og kjøreegenskapene er definitivt til stede. Ulempen er et lite forhandlerapparat som gjør merket småkronglete å oppdrive i vårt langstrakte land. Men er viljen sterk nok, finner man en forhandler.

Uansett. I disse dager lanseres en Vulcano Limited Edition begrenset til 150 eksemplarer for Europa og Asia. Dermed blir den en sjeldenhet som leveres med bensinmotorene på enten 350 eller 430 HK.

Modellen er skapt med omhu for de riktige detaljene. Utvendig er den pyntet opp med Nerissimo-pakken, som gir elementer som mørke  baklamper, mørk grill og og logoer, sorte rammer rundt vinduene, dørhåndtak i karosseriets farge, mørke eksoshaler, mørke ruter og mattsorte felger på 21 tommer. Innenfor disse ruver røde bremsekalippere fra Brembo.

Innvendig finner de 150 eierne sporty eleganse. Setene er helelektriske med kjøling, og Vulcano-temaet er skapt ved enten å velge sort skinn med røde kontraster, eller omvendt. Det vil dessuten ikke bli spart på karbondetaljer innvendig, til og med girhendlene bak rattet er av materialet. Lyden er levert av Bowers&Wilkinson, detaljer som soft close-dører og full-LED Matrix adaptivt lys er også med. Alle bilene vil bli merket med «1 av 150».