Helt nye BMW X2 banker på døren

Publisert
5. februar 2018

BMW X2 blir en røver å regne med i kompaktsegmentet for SUV. Og den er her neste måned.

Alt tyder på at X2 blir et friskt pust i en allerede svært tett klasse, hvor BMW fra før har mindre X1 og større X3 som ligger kant i kant med nye X2. Nå er ikke kjøreglede noe nytt hos BMW, fordi det ligger egentlig rotet i selskapets DNA. Men de lover likevel en ekstra opplevelse av sportslighet med modellen.

Lengden på 436 centimeter byr på spenstige proporsjoner, disse oppleves mer moderne og i våre øyne et hakk mer spennende enn både X1 og X3. Sistnevnte dukker forøvrig opp i helt ny drakt mot slutten av året.

Tre versjoner blir tilgjengelig, Standard, M Sport og M Sport X. De to sistnevnte byr på eget interiør- og eksteriørdesign samt sportsunderstell som senker 10 mm, mens sistnevnte  går litt lenger med en slags crossover av M- og X-modellene. Bilen på bildene er en slik crossover, og den har den nye fargen Galvanic Gold.

Motormiksen i første omgang blir én bensinmotor på 192 HK som leveres med forhjulssdrift, mens xDrive 20d og xDrive 25d byr på 190 og 231 diesel-HK. De har som modellnavnet antyder firehjulsdrift og har dessuten Steptronic-automatgirkassen med 8 trinn. Prisene begynner på 457.600 kroner, deretter 511.200 kroner for 20d og 562.000 kroner for 25d. Det er åpnet for bestilling.