Grensesprengende BMW X7

Publisert
17. oktober 2018

Omsider er BMWs lenge varslede X7 på plass, lansering blir første kvartal neste år. Og som navnet antyder – det blir selskapets største SUV med en bredde på hele 2 meter og en lengde på 5,15 meter. Så skal da også syv personer ha plass til å stortrives ombord.

De sier selv at den vil gi luksus en ny dimensjon. En kikk på bildene, og da spesielt av interiøret, levner lite tvil om at det er noe i påstanden.

Fronten er enkel å karakterisere: Den er staselig så det suser, Volvo XC90 fremstår plutselig som en tass i forhold. Sett i sideperspektiv byr den på store flater og dimensjoner. Vi legger spesielt merke til den kraftige utfomingen av C-stolpen bakerst og hekken generelt. Den er på grensen til å bli for massiv, men lander akkurat innenfor. Om bilen er pen i dette perspektivet får være opp til hver enkelt, vi syns det er mer av en stor bil over formene – enn en pen bil.

Likevel er formfaktoren fullt gjenkjennelig – X7 er trygt koblet til resten av BMWs X-familie. Teknikknivået når selvsagt nye høyder, som illustasjonene viser. Det er sannsynlig at den vil dukke opp som en hybrid etter hvert, men i første omgang blir det tradisjonelle drivverk. Europa blir for øvrig snytt for xDrive50i- versjonen inntil videre.