Ford med oppsiktsvekkende trimming

Publisert
4. desember 2017

Ford vil styrke motorsport-imaget ved å tilby trimming over disk. Ken Block går god for det ekstra håndbrekket til drifting…

Det er Fords spesialdivisjon Performance Parts som står for det nye tilbudet for europeiske kunder. Og ganske opplagt er det rettet mot sportslige modeller som Fiesta ST, Focus ST- og RS – pluss Mustang! Det dreier seg om deler og løsninger som gir bilene mer sporty kjøreegenskaper med sofistikerte understell, mer kararkter med grom eksoslys og tildels krefter.
I stedet for å sette i gang med en tidskrevende egenutvikling – som ikke nødvendigvis hadde blitt bedre enn det ekspertene på ettermarkedet allerede tilbyr – har de plukket gullet som finnes blant disse. Det er slik tilbudet har kommet i stand.

I første omgang er det KW, Remus, Borla og Roush og Fords egne ekstralette felger som er inne i varmen. Vi biter oss merke i spesielt to av tilbudene, sammen med Ken Block er det utviklet en såkalt «Drift Stick» Focus RS som skal tillate drifting slik stjernen gjør. Vi funderer litt på om norske myndigheter vil svelge denne, men det er lov å håpe for de som har Focus RS. Det  andre tilbudet som får oss til å løfte hodet høyt er for Mustang-eiere som har valgt modellen med V8-motoren på 5 liter. De kan velge et kompressorkit utviklet av Roush som pumper effekten opp til 600 HK. Det gjelder modellene med både automat- og manuelt gir.

Spørsmålet blir dermed om norske myndigheter vil overprøve EU-regler og tyske TÜV slik at vi ikke får det samme tilbudet her hjemme.