Annonsørinnhold

Elektrisk Jaguar som firmabil

Publisert
1. november 2019

– «Jøss, er det en mulighet?!» sa jeg, da sjefen foreslo Jaguar I-Pace som min nye firmabil.

Thomas Holtquist i firmaet Elektro Experten fikk seg en overraskelse da han skulle ha ny firmabil. Sjefen foreslo nemlig at de skulle ta en titt på Jaguar I-Pace, en elektrisk SUV med 400 hestekrefter.

– Det er sjefen som bestemmer hva vi henter inn av firmabiler, og hvilke typer. Så da jeg måtte ha ny firmabil, sjekket vi hva som var på markedet, men det var sjefen som fortalte at Jaguar hadde kommet med en ny elbil, og foreslo at vi skulle vurdere den.

Jeg ble litt tatt på sengen da jeg så bilen, det var ikke helt det jeg hadde ventet. «Fy søren, den var jo stilig! Er det mulig å få den der, altså?».

Les mer om bilen

 

Den smekre Jaguaren må finne seg i å stå parkert utenfor byggeplassen. Og det er kanskje like greit. 

Store besparelser med elbil

Thomas jobber som prosjektleder og kalkulatør i Elektro Experten. Firmaet har 27 ansatte, og tar seg av det elektriske på store byggeplasser. Mye av arbeidet foregår i Oslo. Selv bor

Thomas utenfor Oslo, og dermed blir det mye kjøring, og mange bompasseringer. Da sier det seg selv at firmaet sparer store penger på bom og andre avgifter, som elbiler er unntatt fra, og ikke minst drivstoff.

Selv anslår Thomas at han kjører omtrent 30 000 kilometer i året, og at minst 80 % er kjøring i jobbøyemed. I tillegg blir det et par turer til hytta og den slags. Han innrømmer at han var litt betenkt over å bytte til elbil i starten. Men med I-Pace sin rekkevidde på opptil 470 kilometer, har han ikke hatt noen problemer.

– Jeg hadde lite erfaring med elbil fra før, så i begynnelsen hadde jeg nok litt av den berømte rekkeviddeangsten. Men det ga seg etter at den første turen til hytta var unnagjort – når dét ikke var et problem, så jeg ingen grunn til å stresse med det.

Les alle detaljer om bilen

Null problem i Norge

Den opprinnelige skepsisen ser altså ut til å være historie.

– Å ha elbil i Norge er null problem, siden det er såpass godt utbygd med ladestasjoner. Bilen er behagelig og lettvint, og rekkevidden har ikke vært noe problem. For vanlig hverdagskjøring lader jeg bare hjemme. Jeg er jo elektriker, så jeg har selvfølgelig montert lader hjemme!

Thomas fikk bilen i begynnelsen av februar i år, og har dermed rukket å kjøre den på vinterføre også. Det var slettes ikke noe problem, forteller han.

– Bilen er fantastisk god på vinterføre. Vi fikk riktignok ikke testet den i direkte sprengkulde, så jeg håper vi får sjansen til det nå i vinter. Med varme i rattet slipper jeg i hvert fall å fryse på hendene, sier Thomas med et smil.

Dersom Thomas og familien skal ha med seg ekstra mye, for eksempel for en tur på hytta, setter han skiboksen på taket. 

Kjøpte I-Pace til seg selv

Sjefens anbefaling ser altså ut til å ha truffet blink. Også for sjefen selv, forteller Thomas.

– Han har tydeligvis sansen for I-Pace, for han har kjøpt seg en privat også!

Bestill prøvekjøring - Jaguar I-Pace

Ja, takk! Jeg ønsker å prøvekjøre Jaguar I-Pace.