Annonsørinnhold

Dette er den lure feriebilen du leier

Publisert
7. juni 2017

Før man havner i komfortsonen og kan reise på ferie som et par igjen, må mange gjennom perioden med barn og store ferieoppakninger. Slik unngår du å leie for liten bil på en fjern destinasjon når bagasjen svulmer.

Se det for deg. Du og ditt omfattende reisefølge ankommer en flyplass langt syd og er allerede langt på vei utslitte. Så skal leiebilen som du ikke kjenner fra før plukkes opp. Men får du plass til alt som skal med de milene som skal kjøres til feriestedet? Kanskje ikke, og her er i hvert fall et tips om hvordan slike situasjoner kan unngås.

Auto Elite, C4 Picasso, romslig bil

PÅ VID GAP: Lange dører gir lett adgang, enten det barnestoler eller eldre som skal på plass.

 

Hendig romskip

Det handler om å ha kunnskap om bilene som sluker mye last og mange mennesker. Disse hører inn under er en egen klasse som multibiler, altså egnet for mange formål. Et felles kjennetegn for disse er gjerne bilens lengde og at de er registrert for syv personer.

Når det enten blir mange som skal være med i bilen, gjerne i kombinasjon med mye bagasje, er biler som Citroen C4 Grand Picasso et innlysende valg på ferie.

Nye Citroen C4 Grand Picasso er en av disse, og franskmannen har fått mange venner blant de som trenger god plass en gang i mellom eller hele tiden. Med en lengde på 459 centimeter (som utrolig nok gjør den mer snerten enn f.eks VW Passat) har Citroens kreative sjeler fått plass til en akselavstand på hele 284 centimeter, noe som er klasseledende og gir suveren plassutnyttelse.

 

 

Populær gjenganger

C4 Grand Picasso er svært prisgunstig i forhold til både størrelse og utstyrsnivå. Dette er egenskaper som også utleiefirmaene tar inn over seg siden det gir en kombinasjon av god økonomi i innkjøp for en modell de vet vil få høy utleiefrekvens på destinasjoner med stor turisttrafikk. Det kan like gjerne være i München som i Antibes hvor mange mennesker og bagasje skal fraktes til hoteller i fjellet og ved sjøen, landsteder, hus og hytter.

 

C4 Picasso, Auto Elite, 6-seter

6-SETER: Med det ene setet på tredje rad nedslått kan man faktisk klemme en del bagasje inn.

 

Ulike konfigurasjoner

Vår praktiske prøve av C4 Grand Picasso med en stor koffert sier det meste, se bildene. Når den tredje seteraden er slått opp for å gi plass til syv personer er bagasjevolumet på 130 liter. Slår man den raden ned går det minst 575 liter inn – da er den mobile seteraden bak forsetene flyttet for å gi maksimal plass til passasjerer. Flyttes den forover sluker bagasjerommet 704 liter med trekket på plass for uønsket innsyn. Det er verdt å notere to detaljer: Baksetet består av tre fullverdige plasser, og setene kan justeres individuelt. Videre er bagasjerommet lett å utnytte på grunn av utformingen av bilens indre, og volummessig er det egentlig bare Mercedes E-Klasse som slår den.

Auto Elite, C4 Picasso, justerbare bakseter

VELG SELV: Baksetet har tre fullverdige bakseter hvor alle kan justeres uavhengig. Det er svært praktisk.

 

 

Ivaretatt sikkerhet

Det bringer emnet over på et viktig punkt, sikkerhet. Det er ingen grunn til å gi slipp på helsen selv om man er på ferie, kanskje tvert i mot med tanke på ganske heftig tempo i trafikken sør i Europa. Her finnes utstyr som adaptiv fartsholder med stopp-funksjon, Drive Attention Alert som oppdager en trøtt sjåfør, filskiftvarsling, aktiv blindsoneovervåkning og Active Safety Brake nødstopp i lave hastigheter.

Auto Elite, C4 Picasso, fotstøtte foran

SNORK: Passasjersetet foran er utstyrt med motorisert fothviler.

Men når alt dette er sagt om en mulig ferieredning, hva med å snu på flisa? Leie en C4 Grand Picasso i ferien og se om den kan fungere hjemme som neste bil – Auto Elite på Billingstad har demobil på plass hvis du vil bekrefte oppdagelsen eller studere farger for din neste familiefrakter.

Mobile Asker, Stasjonsveien 40, 1396 Billingstad, Tlf.: 67 49 48 00