Derfor velger du hybridbil

Publisert
12. januar 2018

Vi forstår at det råder mye usikkerhet rundt bilkjøp i dag. Vi har kikket på de gode grunnene til å velge hybridbil.

Hvis rekkeviddeangsten i elbilene er hovedargumentet for å ikke anskaffe en slik, er hybridbilen et interessant alternativ, og da kanskje plugg-inn-hybriden spesielt. Det er nemlig disse to kategoriene som nyter mest av avgiftslettelsene. Det er ikke til å komme unna at dette er den mest motiverende faktoren for mange i dag. Fordi biler er fortsatt ikke billige i Norge.

Den røffe plugg-inn-hybriden Mitsubishi Outlander PHEV har blitt svært populær blant norske familier.

Det er en kjennsgjerning at myndighetene har prioritert å redusere avgiftene for biler som kan lades elektrisk, det vil si elbiler- og plugg-inn-hybridene. Utslagene varierer fra merke til merke, og mellom modellene. Her er det snakk om alt fra noen ti-tusen til 100.000 kroner for de gjeveste luksushybridene.

Rekkeviddeangst? – Velg Plugg-inn-hybrid

Hvis hytte- eller feriemålet besøkes ofte og er plassert på et sted hvor hvor mellomlading av en elbil ikke holder, faller elbil-alternativet bort av seg selv. Eller det kan være at du kort og godt ikke er interessert i å stoppe opp for å lade bilen, sent på fredag kveld når en varm hytte er mer forlokkende. Med en hybrid på den andre siden, eksisterer ikke det samme rekkeviddeproblemet. Når batteriet er tomt, tar den tradisjonelle forbrenningsmotoren over fremdriften uten bekymringer. Da er det bare å kjøre videre. Men du slipper ikke unna reduserte bompengeavgifter som elbilen gjør.

Hybrider oppleves ofte mer kraftfulle enn tilsvarende modell med tradisjonell forbrenningsmotor. 

Superluksus på salg: Med plugg-inn-teknologi blir enkelte modeller av Mercedes S-Klasse vesentlig rimeligere.

Den andre grunnen til å vurdere plugg-inn-hybrid som et alternativ, er at bilen ikke brukes i større grad til å stampe i rushtrafikken, at man har en arbeidstid uten kø, eller at man bor mer landlig til slik at køkjøring egentlig ikke er et tema. Dermed blir elbilens frikort til kollektivfeltet av underordnet karakter.

plugg-inn-hybrid for miljøet

Med plugg-inn-hybrid står du fritt til å lade batteriet når det passer, og blir det mye småkjøring kan den gjøres mer eller mindre elektrisk – ut fra kjørestil og så videre. I økende grad er det blitt et fokus på å ta vare på nærmiljøet med en bil som har lavt utslipp eller nullutslipp.

En annen fordel med hybridteknologien er motorpakkens karakteristikk. Elektromotoren gir maksimalt dreiemoment fra første omdreining, slik at hybridens motorkombinasjon ofte oppleves mer kraftfulle enn tilsvarende modell med tradisjonell forbrenningsmotor.

MINI er i slekt med BMW og det vil komme en bølge av hybrider og elektriske modeller fra britene.