Annonsørinnhold

Steinsprut: Moderne biler krever original frontrute

Publisert
22. mars 2018

PANG, så satt steinsprutskaden. Skifter du frontrute hos Audi Service bruker de rute godkjent av Audifabrikken – det er nemlig tungtveiende grunner for å beholde bilen så original som mulig.

Dagens moderne biler stiller krav på de minst ventede vis. Før i tiden kunne en glasskade enkelt fikses med en ny rute fra nærmeste forhandler, men i dag byr den tilsynelatende lille operasjonen på helt nye utfordringer for bilens eier.

– I dagens biler er nemlig frontruten tillagt ansvaret for utstyr med sikkerhets- og komfortmessige funksjoner. Ved å erstatte den skadde ruta med en originalrute sikrer man at den passer nøyaktig til bilen din siden det er akkurat samme type rute som ble benyttet ved produksjon av bilen. Dette er særlig viktig på moderne biler med mange assistentsystemer, sier Alf Landstad, servicemarkedssjef ved Audi Service hos Møller Bil Asker og Bærum.

Få pristilbud eller bestill verkstedtime her

Systemene bruker blant annet et kamera plassert i frontruta for å lese skilt, stripene på veien og fotgjengere. Stadig flere velger også headup-display som projiseres i glasset og skal fungere som originalt. Etter ruteskift er det viktig at alt dette blir kalibrert korrekt slik at det fremdeles fungerer, men med feil rute er det ikke sikkert at dette virker i det hele tatt.

– Dessuten er frontruten en del av den bærende konstruksjonen i karosseriet, fortsetter Landstad. Da er det viktig at frontruta og limet som blir brukt ved utskiftning er av høyeste kvalitet, og er tilpasset din Audi. Det er dermed ikke er det samme hvilke verksted du drar til for å gjøre dette.

Ved bytting av frontrute brukes fabrikkgodkjente produkter som originalrute og originallim. Da blir bilen din like sikker som da den var ny.

MERKEVERKSTED: Møller Bil Asker og Bærum bruker kun fabrikkgodkjente produkter ved ruteskift.

For pristilbud eller bestilling av verkstedtime trykk her >>

Audi Service – Møller Bil Asker og Bærum, Billingstadsletta 2, 1312 SLEPENDEN, Tlf.: 24 03 25 00