Perfekt «i-siste-liten-gave» til autofile!

Publisert
24. desember 2017

Fortvilet over at du ikke rakk å handle gave til deg selv i år? Da har Bugatti en gladnyhet som redder. Kanskje.

Hvis vi tar utgangspunkt i at det stort sett bor alt fra en liten egoist til en kjempstor sådan i oss alle, er det mulig at Bugatti kan bli juleredningen for et nanoskopisk antall heldiggriser.

Det viser seg nemlig at Chrion, etterfølgeren til Veyron, er blitt en suksess. Men ikke så heftig som ryktebørsen vil ha det til. Der er det blitt sagt at alle de 500 eksemplarene som skal bygges er solgt. Nå viser det seg at det ikke stemmer, ifølge vår kontakt hos Bugatti. De har levert ut 70 biler hittil i år – etter planen.

Virkeligheten er som følger: 300 biler er solgt, hvor 43 prosent av disse er til Europa. 26 prosent til USA og Canada, mens Midt-Østen har lagt beslag på 23 prosent. Den resterende åtte-prosenteren har havnet i Asia-regionen. (Artikklen fortsetter under bildet).

Det betyr at det fortsatt er 200 biler som venter på eiere. Det er ikke oppgitt noe om hvorvidt en del av disse vil bli gjort til begrensede spesialmodeller på linje med Veyron – som etter hvert fikk et uoversiktelig antall slike.

Bilen på bildene er rekordbilen, hvor Chrion med sine 1.500 HK / 1.600 nm akselererte til 400 km/t og bremset til null (0-400-0 km/t) på 42 sekunder…

Inntil videre er det bare en nordmann som har tatt seg råd til Chiron så vidt vi kjenner, det er den Monaco-baserte investoren Arne Fredly som har hatt flere Veyron tidligere.

God jul!