Siste bensinraptus før el overtar?

Publisert
9. august 2018

Brabus lanserer et eksklusivt knippe av Smart Fortwo som må kunne kalles «bybilens konge». Samtidig er den lille kruttønna såpass utrydningstruet at den trolig markerer slutten på en epoke.

Vi sikter selvsagt til trendskiftet som elbilen og miljøhensynet synker ned over hodet på bybeboere. Fossil fremdrift står for fall, og det er akkurat det kompakte Brabus 125R står for. Mercedes-tuneren Brabus har hottet opp den tresylindrede turbomotoren til 125 HK, noe som gir en høyst respektabel toppfart på 175 km/t. På spøk blir den kalt «pocket rocket» som spiller på de ekstremt motorkraftige Mercedesene med rundt 800 HK som ofte blir kalt «Rocket» i modellnavnet.

125 stykk pocket rocket vil bli bygget, og det er ikke spart på noe. Vi har tatt oss friheten å se på det som et adjø. På et eller annet tidspunkt vil ikke slike biler være lettsolgt noen steder (så å si…), men det er ingen stor affære i og med at Smart allerede er på elbølgen. Så får vi se om effektkåte Brabus vil ta i den materien.

Nye karosserideler som gir raffinert aerodynamikk, snasne felger i 16 og 17 tommer samt et lavere sportsunderstell avrundet av enten glossy sort eller matt titan kulør – med kontrastfarger, gir en hipp bybil. Interiøret er minst like hyggelig med skinnkledde flater som er sydd av fagfolk. Pris i Tyskland er oppgitt til cirka 320.000 kroner.