Bilgærnt gourmet-konsept man må elske

Publisert
23. januar 2018

Finske Sami Repo har klart å forene to av våre favoritter, unike Mercedes Unimog og street-food. Det er bare å gi seg over.

Mercedes Unimog er trolig den mest undervurderte terrengtøffingen som finnes. Den ble skapt av en tidligere flymotorsjef hos Daimler-Benz rett etter krigen fordi landbruket trengte sårt et slikt redskap. Produksjonen startet allerede i 1948, og så vidt vi vet har den vært i produksjon kontinuerlig siden. Altså 70 år på rappen i ulike generasjoer…

Inntil nå er det egentlig ikke en sektor den ikke har vært innom, utenom akkurat denne éne. Utfordringer som Paris-Dakar-ørkenløpet er forlengst testet, militære oppgaver er en lek – men det var finnen Sami Repo som fant enda et bruksområde.

Som ihuga Unimorg-entusiast kjøpte han en eldre versjon, men stusset litt over hva den kunne brukes til. Svaret skulle komme fra uventet hold, under et lengre opphold i Austin i USA som er klodens street-food-mekka, ramlet bitene plutselig på plass. De mange foodtruckene fulle av gourmet-opplevlser vekket lyst til å ha egen food-truck, og ballen var satt i bevegelse.

En moderne U 318 ble funnet som passende basis, og Repo begynte å bygge. For å få riktig piff på maten strakte finnen seg ut etter hjelp fra Spania – herfra ble en spesialbygd barbeque anskaffet med en hyggelig vekt på 400 kilo alene. Det rullende kjøkkenet er uttyrt etter alle kunstens regler med vaskemaskin, gassovn og andre nyttigheter.

Food-Trucken brukes til ulike formål fra events, bursdager, tilstelninger og gjerne en tur i ødemarken oppe i Rovaniemi for å bruke Unimogen som den skal brukes.

Hvem plukker opp hansken her hjemme og tar utfordringen?