Annonsørinnhold

Auto Elite blir Mobile

Publisert
15. januar 2018

Auto Elite på Billingstad kan kalles en bauta blant bilforhandlerne i Asker. Og det er en interessant historie i bakgrunnen til at de «alltid har vært der» for kundene sine. Navnendringen bringer den opp i lyset.

På mange måter kan man si at Auto Elite har båret på en hemmelighet i årevis. På utsiden har de fremstått som en lokal, frittstående bilforhandler, men de er eid av den private Mobile-gruppen og har alltid vært det. De har heller ikke vært den eneste forhandleren, de som følger med vil ha oppdaget at det finnes flere Auto Elite-forretninger i Norge. Men det stopper ikke med det, og det er her historien om hvordan en av Norges største bilkjeder er blitt bygget, sten for sten – av én person.

Citroën, Auto Elite, Mobile, navnebytte

Sped start er blitt 32 forhandlere

Selskapet er eid og bygget opp av entusiasten Ole Grangaard. Han tok over familiens bensinstasjon på Røberg i Nore og Uvdal, og begynte med forsiktig handel av bruktbiler. Fra den spede starten via utdannelse i Oslo hvor handelen av biler akselererte, til de påfølgende årene har Grangaard kjøpt flere forhandlere over hele landet, og i de fleste tilfellene har det lokale navnet forblitt urørt. Dermed har Mobile-gruppen vært nærmest usynlig, til tross for at de nå består av 32 forhandlere. Det er i høyeste grad unikt i norsk sammenheng.

På samme sted siden 1994

– For oss her på Billingstad er samlingen til Mobile-gruppen litt ekstra morsom, fordi denne forretningen var den aller første som ble åpnet av grunnlegger og eier i 1994, Ole Grangaard. Og hovedkontoret ligger rett bak oss.

Auto Elite bytter navn til Mobile, men menneskene du møter i butikken er de samme

På daglig basis vil man møte den samme filosofien og menneskene med den sterke tilknytningen lokalt, men det vil stå «Mobile» på veggen og bilene. Når vi snakker om filosofi, så er det synonymt med at mennesket står i fokus hele veien. Grangaard har har skapt en kultur med høy trivsel og engasjement blant ansatte, dette smitter over på kundebehandlingen som vi setter øverst, forteller daglig leder hos Mobile Asker, Ketil Eliassen.

Ketil Eliassen, Mobile, Auto Elite, bilforhandler

Mobile Asker: Daglig leder Ketil Eliassen forteller at det har vært jobbet lenge og intenst i kulissen for å ha alt klart til å bli Mobile-forhandler, sammen med 31 andre forhandlere. Dermed blir en av Norges største bilkjeder lett å oppdage.

850 nye kollegaer

Navnet Mobile er tuftet på en sammensmeltning av begrepene bil og mobiltet. På Billingstad er det fokus på Citröen og Honda, Eliassen forteller videre at Grangaards mantra er å bygge arbeidsplasser i stedet for økonomisk gevinst. Det har resultert i 850 ansatte som nå vil stå mer samlet gjennom Mobile-nettverket. Det åpner for økt kommunikasjon mellom de ulike forhandlerne som vil styrke selskapet lokalt og nasjonalt.

– Samlingen av alle avdelinger under det nye navnet Mobile er en naturlig del av å tilpasse seg en moderne tid. Vi er en av Norges største bilforhandlerkjeder, og ønsker nå å fremstå mer enhetlig og tydelig i markedet. Vi er inne i en tid hvor delingsøkonomi, digitalisering og automatisering er viktige stikkord for vår videre drift. Vi har en klar ambisjon om å være blant de aller beste på å levere mobilitet i tiden som kommer, sier eier og daglig leder av Automobil, Ole Grangaard.

 

mobile Representerer 10 ulike bilmerker

Den geografiske utbredelsen av Automobil-gruppen er konsentrert i Sør-Norge, og alle de 32 forhandlere vil fra mandag 15/1 være synlig merket med Mobile på fasader og så videre. Der Auto Elite på Billingstad representerer Citroën og Honda, har de andre forhandlerne øvrige merker. Samlet dreier det seg om 10 merker for hele gruppen, herunder Citroën, Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Skoda og Volkswagen. I tillegg har Mobile til enhver tid ca. 1.500 bruktbiler på lager. Anleggene utfører også alt av service og reparasjoner på de fleste bilmerker.

Mobile, Auto Elite, navnebytte, Honda

Størrelsen på gruppen gir stordriftsfordeler gjennom sentrale innkjøpsordninger som kommer kundene til gode. Det er blant annet en av grunnene til at Auto Elite på Billingstad har vært blant de største lokale leverandørene av dekk fra Continental til konkurransedyktige priser, noe de vil fortsette å være etter navnendringen til Mobile.

– Men det beste er å stikke innom oss og oppleve det gode miljøet vi i Mobile har, som i aller høyeste grad smitter over på kunnskap, service og kundebehandlingen, avslutter Eliassen.

Her finner du de nye nettsidene våre

Mobile Asker, Stasjonsveien 40, 1396 Billingstad, Tlf.: 67 49 48 00