Aston Martin henter inn arsenalet av historie

Publisert
19. april 2018

Midt i en bølge av nye modeller slipper Aston Martin like godt enda en bombe: Helt ny toppmodell i GT-klassen, DBS i tett samarbeid med navngjetne Superleggera.

I 1967 lanserte Aston Martin DBS som skulle bli en klassiker som har holdt koken i over 50 år med nye generasjoner. Nå er det klart for en ny runde som skal markere selskapets rolle som skaperne av de mest intense GT-opplevelsene (Gran Touring – langtur i bil) for denne kretsen av sportsbilnytere.

DBS Superleggera som den kalles, vil komme før sommerferien og vil spille en viktig rolle for selskapets image og andre modeller i årene som kommer. Det som er ekstra spesielt i denne anledningen er at bilen vil bære tydelig preg av samarbeidet med karosserifantomene i Superleggera. De stod i sin tid for å skape himmelske former i Astons DB4, 5 og 6 MK1. Mye av sjarmen i dette ligger i lettvektskonstruksjoner som da også hinter om hva som er i gjøre med tanke på ytelser og fartsressurser.

Kort fortalt skal en bil være verdig å bære merket «Superleggera» slik Aston Martin nå har lykkes med. Plasseringen av disse 11 bokstavene på DBS blir heller ikke tilfeldig, de vil pryde panseret slik det eneste bildet som er sluppet, viser. Men vi kan vel være enige om at de formene som er synlige kler logoen usedvanlig godt…?