Første tegn på messe-godis

Publisert
30. januar 2018

ABT velger å forgripe kommende Geneve-messe med et råskinn basert på Audi RS5.

8. mars sparker en av de største og viktigste bilutstillingene i gang. Brorparten av årets nyheter pleier å dukke opp her, og oss kjent er den tyske tuneren den mest ivrige ved å vise opp sin nye RS5-R allerede nå. Det kan godt være at de slipper flere «bomber» siden vi tviler på at de vil bruke alt kruttet så tidlig.

Anyway, ABT kan Audi. De har fungert som en partner i motorsportprogrammene så lenge vi kan huske, og det er spesielt i DTM de har blitt en maktfaktor. Men de har også svært omfattende programmer for ulike Audi-modeller, og det strekker seg hele veien med felger, aerodynamikk, motortrimming og interiør.

Nye Audi RS5 fikk en turboladet V6-motor på 2,9 liter som yter 450 hestekrefter standard. ABT har tryllet med motorens styring og henter ut 80 hestekrefter ekstra. Med 530 hestekrefter og 690 Nm sprinter den til 100 km/t på imponernede 3,6 sekunder. For å gjøre opplevelsen total er ABT-bomben utstyrt med sportseksos for mer leven og moro.

Høydejusterbart sportsunderstell og ABTs GR21 felger kledd med 275/25×21 gir den aggressive stilen man kjenner fra DTM. Spesialsydd interiør, lekre karbondetaljer som luftutslippene på forskjermene og spoilerne gir det lille ekstra. Planen er å bygge 50 eksemplarer av bilen som vil gi eieren en definitiv touch av ihuga racinginteresse.